GDPR 

I maj 2018 infördes GDPR, en viktig reglering inom EU för dataskydd som ersätter personuppgiftslagen (PUL). GDPR innebär större rättigheter för dig att bestämma hur dina personuppgifter hanteras. Bland annat innebär det att vi behöver ditt samtycke för att behandla dina personliga data.

Personuppgiftsansvar

Biljettbutiken.se är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter på denna webbplats och vi värnar om säkerhet och integritet vid vår personuppgiftsbehandling.  

Biljettköp, prenumeration m.m.

Personuppgifter (namn, e-postadress och telefonnummer) som lämnas i samband med bokning och biljettköp sparas bara så länge som det krävs för administration av köpet, det vill säga utskick av biljetter, ev. föreställningsinformation, ev. utvärdering samt efterarbete.

Personuppgifter (e-postadress) som lämnas i samband med prenumeration av vårt nyhetsbrev sparas bara så länge som du är prenumerant. När du avanmäler dig tar vi bort dina personuppgifter.

Ändamålet med behandlingar av personuppgifter

När du köper biljetter eller beställer prenumeration av vårt nyhetsbrev via vår hemsida, per telefon eller brev blir du en kund till oss. De personuppgifter som du lämnar registreras hos oss och används för administration av din beställning. Uppgifterna du lämnar i samband med prenumerationen av vårt nyhetsbrev kan också komma att användas för marknadsföringsändamål samt för uppföljning och utveckling av utbudet på Biljettbutiken.se.

Cookies och pixlar

En cookie är en liten fil som placeras i din dator när du besöker en webbplats. Du kan blockera din dator mot cookies, men vissa funktioner på webbplatsen kan då upphöra att fungera.

På Biljettbutiken.se används en så kallad sessionscookie för att hantera dina val på hemsidan, exempelvis vid beställningar av biljetter. Sessionscookien försvinner när du lämnar webbplatsen. Det finns en ytterligare typ av cookie som kallas för permanent cookie, den innebär att det sparas en fil som ligger kvar på din dator. Den används till exempel för att kunna anpassa webbplatsen efter besökarens önskemål, val och intressen samt för statistikuppföljning.

I syfte att mäta och analysera hur vår webbplats fungerar för att förbättra innehåll och användarupplevelse använder vi oss av Google Analytics, som tillhandahålls av Google Inc. Google Analytics är ett webbaserat verktyg som placerar en cookie på din webbläsare. Ingen personlig information, såsom e-post, namn eller personnummer samlas in eller sparas i detta syfte. För att välja bort Google Analytics kan du ladda ned webbläsartillägget Google Analytics Opt-out på https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Läs mer om Google Analytics sekretesspolicy på https://support.google.com/analytics/answer/6004245.

Om du inte önskar acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar cookies eller att du informeras när en webbsida innehåller cookies. Genom webbläsaren kan tidigare lagrade cookies raderas. Se din webbläsares hjälpsidor för mer information om hur du gör detta.

Rätt att begära information

Du har rätt att efter ansökan en gång per år, kostnadsfritt erhålla information om vilka personuppgifter om dig som Biljettbutiken.se behandlar. Skicka en undertecknad begäran per e-post till oss. Du har rätt få dina personuppgifter rättade samt raderade. Information om hur du kontaktar oss finns under rubriken Kontakta oss.

Biljettbutiken.se arbetar ständigt med säkerhets- och integritetsfrågor varför denna integritetspolicy kontinuerligt uppdateras.